Over mij

Over Annelotte van Riet

Waarom ik doe wat ik doe? Ik geniet enorm als ik bij mensen ruimte zie ontstaan om weer vanuit ontspanning en plezier te leven en te werken. Ik vind dat ik een prachtig vak heb waarbij ik mag bijdragen aan eigen regie en keuzevrijheid. Aan het ontwikkelen van (zelf)liefde, mildheid en onbevangenheid. Aan verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

En het mooie is, als jij verandert, heeft dit vaak ook impact op de mensen om je heen. Als een rimpeleffect in het water. Iemand die leert met compassie en geduld naar zichzelf te kijken, kijkt ook met liefdevollere ogen naar de mensen om zich heen. Hoe gaaf is dat!

Over Annelotte van Riet

Waarom ik doe wat ik doe? Ik geniet enorm als ik bij mensen ruimte zie ontstaan om weer vanuit ontspanning en plezier te leven en te werken. Ik vind dat ik een prachtig vak heb waarbij ik mag bijdragen aan eigen regie en keuzevrijheid. Aan het ontwikkelen van (zelf)liefde, mildheid en onbevangenheid. Aan verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

En het mooie is, als jij verandert, heeft dit vaak ook impact op de mensen om je heen. Als een rimpeleffect in het water. Iemand die leert met compassie en geduld naar zichzelf te kijken, kijkt ook met liefdevollere ogen naar de mensen om zich heen. Hoe gaaf is dat!

annelotte van riet

Invoelend, betrokken en doortastend

Ik krijg vaak terug dat ik goed kan luisteren en mij kan inleven. Dat ik iemand ben die op een liefdevolle en betrokken manier anderen helpt bij datgene waar zij in vastlopen of in willen groeien. Tegelijk zet ik mijn analytische kwaliteiten en doelgerichtheid in om samen met jou gericht aan jouw vraag te werken. Zo nu en dan confronterend als dat dienend is aan jouw proces. En er mag ook gelachen worden, graag zelfs want naast dat het een heerlijk gevoel geeft, versterkt lachen je immuunsysteem en stimuleert het jouw zelfhelend vermogen.

In het kader van een leven lang leren ben ik nu in opleiding tot integratief therapeut. Dit doe ik vanuit het verlangen om trajecten met nog meer impact te kunnen bieden. Ik pluk al dagelijks de vruchten van alles wat ik in mijn opleiding leer.

Hiervoor kun je bij me terecht

  • 1 op 1 coaching en therapie

  • Trainingen en workshops met thema’s als persoonlijk leiderschap, stress en burn-out, de functie van emoties, de kracht van kwetsbaarheid

  • Begeleiding van intervisie

Zonder schaduw geen licht

Uit ervaring weet ik dat het leven de nodige uitdagingen kan bieden. We krijgen allemaal in meer of mindere mate te maken met verlies en onrecht, lopen allemaal wel eens vast in oude patronen. Ik dus ook. Het was heel helpend voor mij om dan niet alleen te gaan zitten vogelen maar hulp te zoeken in de vorm van een coach of therapeut. Ik geloof dat het in het contact met anderen is waar groei plaatsvindt. De ander kan je spiegelen, ondersteunen, aanmoedigen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Die lastige en soms ronduit pijnlijke momenten in mijn leven hebben mij gevormd en inmiddels kan ik dit als betekenisvolle ervaringen zien waar ik veel van heb geleerd.  Over mijzelf, over de wereld, over wat ik echt belangrijk vind en waar ik mijn tijd en energie aan wil besteden. Mijn gezin bijvoorbeeld, dit prachtige werk dat ik doe, er zijn voor vrienden, goed zorgen voor de natuur en bewustzijn van mijn impact daarop. En vooral in het hier en nu genieten van wat er is. 

En last but zeker not least, ik vind mijn bestaansrecht in God. Zijn onmetelijke liefde is voor mij een belangrijke hulpbron. Als je daar zelf ook behoefte aan hebt, kan jouw geloof een onderdeel van jouw proces zijn. Dat is een mogelijkheid. Je bent hoe dan ook welkom.

Zonder schaduw geen licht

Uit ervaring weet ik dat het leven de nodige uitdagingen kan bieden. We krijgen allemaal in meer of mindere mate te maken met verlies en onrecht, lopen allemaal wel eens vast in oude patronen. Ik dus ook. Het was heel helpend voor mij om dan niet alleen te gaan zitten vogelen maar hulp te zoeken in de vorm van een coach of therapeut. Ik geloof dat het in het contact met anderen is waar groei plaatsvindt. De ander kan je spiegelen, ondersteunen, aanmoedigen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Die lastige en soms ronduit pijnlijke momenten in mijn leven hebben mij gevormd en inmiddels kan ik dit als betekenisvolle ervaringen zien waar ik veel van heb geleerd.  Over mijzelf, over de wereld, over wat ik echt belangrijk vind en waar ik mijn tijd en energie aan wil besteden. Mijn gezin bijvoorbeeld, dit prachtige werk dat ik doe, er zijn voor vrienden, goed zorgen voor de natuur en bewustzijn van mijn impact daarop. En vooral in het hier en nu genieten van wat er is. 

En last but zeker not least, ik vind mijn bestaansrecht in God. Zijn onmetelijke liefde is voor mij een belangrijke hulpbron. Als je daar zelf ook behoefte aan hebt, kan jouw geloof een onderdeel van jouw proces zijn. Dat is een mogelijkheid. Je bent hoe dan ook welkom.

annelotte van riet